Elita


Autor: Kiera Cassová
Ilustrátor: Není
Počet stran: 279
Rok vydání: 2015

Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey.
America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí.
Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec.

Můj dojem: Na začátku knihy jsem si myslela, že bude lepší než Selekce. Skvělý začátek naplněný akcí, kde nechyběla ani romantika. Pak ale nastala delší pomlka a další převraty byly až na konci knihy.

Jak se America nemohla rozhodnout, mě naprosto vytáčelo. Maxon, nebo Aspen? Tahle otázka se neustále opakovala. Ale dalo se to očekávat vzhledem k tomu, že je to trilogie a America se rozhodne až na konci.

Hodně zajímavé mi přišly zápisky Gregoryho Illeá. Je až neuvěřitelné, jak někdo, kdo už zemřel, může mít tak značný vliv na rozhodování postav a celou zemi. Myslím, že v ději měly velmi významnou roli.

Knize nakonec dávám 8/10, jelikož je tam pořád Maxon, který je mojí nejoblíbenější postavou. Doufám, že třetí díl bude opět naprosto úžasný stejně jako Selekce a že se bude konat velkolepé finále.

Hodnocení: 8/10


Původní datum vydání: 7.7.2016


0 komentářů