Hrad Likava



Zřícenina goticko-renesančního hradu Likava pocházejícího z 14. století není příliš rozsáhlá, pro veřejnost je přístupná pouze jedna věž a nádvoří, ale i přesto by neměla uniknout Vaší pozornosti. Doporučila bych ji především rodinám s dětmi, jelikož cesta k hradu není nijak náročná a z větší části se jde po rovině.


Je opravdu škoda, že druhá hradní věž není přístupná. V době, kdy jsem navštívila zříceninu já, na ní probíhaly opravy. Věřím, že by nabídla mnohem lepší výhled než nádvoří.


Ve věži se můžete podívat celkem do tří pater. Po zdech jsou umístěny různé informační tabule a i pán u obsluhy byl velmi milý a nabídl, že pokud se budeme chtít na něco zeptat, rád nám otázku zodpoví. Velké plus této zříceniny je to, že většinu exponátů si můžete vyzkoušet. Asi největší zájem, nejen pro děti, vyvolá mučírna. V ní se nachází několik mučících zařízení. Od lavice a španělské boty po lechtátka a různé kleště.

I když je zřícenina hradu Likava malá a ani zdaleka se nemůže rovnat rozsáhlým hradním komplexům, neměli byste její návštěvu opomenout.

Původní datum vydání: 7.9.2018

0 komentářů