Prokletý princ


Autor: Erin Watt
Ilustrátor: Není
Počet stran: 320
Rok vydání: 2017

Reed Royal má vše, co by si mohl přát: vzhled, postavení, peníze. Dívky na elitní akademii Astor Park stojí frontu, aby si s ním mohly vyrazit, a kluci mu závidí, jenže Reedovi nikdy nezáleželo na nikom jiném než jeho rodině - dokud mu do života nevstoupila Ella Harperová.
To, co začalo spalující nenávistí a plánem, jak nové otcově chráněnce udělat ze života peklo, se brzy změní v něco silnějšího. Chce ji mít nablízku a zajistit jí bezpečí. Když ji však Reed jedinou hloupou chybou odežene a uvrhne tím rodinu Royalů do chaosu, začne se mu život rozpadat pod rukama.
Ella ho už nechce. Tvrdí, že jeden druhého jen ničí.
Možná má pravdu.
Tajemství. Zrada. Nepřátelé. Nic podobného Reed dosud nepoznal, a pokud chce získat svou princeznu zpět, musí dokázat, že jí za to stojí.


Můj dojem: S Prokletým princem se vracíme zpět do okamžiku, kdy se všechno začalo hroutit. Jak to bylo doopravdy? A co se dělo následujících několik hodin u Royalů?

Oproti Papírové princezně je druhý díl psaný ze dvou pohledů. K tomu od Elly se přidal i Reedův. A to je podle mě obrovská výhoda. Jeho kapitoly jsou napsané přesně tak, jak bych řekla, že přemýšlí. Autorky v nich používají jiná slova, Reed si všímá odlišných věcí než Ella a kapitoly opravdu vypadají jako od hlavních postav. Díky tomu se dozvídáme, co se dělo po Ellinině odchodu, jak na to reagoval Reed a jak se pomalu, ale jistě začal jeho svět hroutit.

Idilický život Royalů se rozpadá. V Prokletém princi pronikáme mnohem hlouběji do jejich problémů a minulosti a autorky nás neochudí ani o několik zásadních překvapení. Ty převrátí děj o 360 stupňů a Vy si říkáte: Tak jak to tedy je, když ne takhle? Věci, které se zdály samozřejmé, se ukazují v naprosto odlišném světle.

Vnitřní rozpad Royalů má ovšem dopad i na školu. Do jakých extrémů jsou schopni studenti s přetvářkou, žárlivostí a pomluvami zajít, když jim nikdo nevládne? Škola se hroutí a méně významní studenti jsou pod neustálým tlakem.

Prokletý princ je opět skvěle napsaný, nepostrádá vtip a je naprosto úžasný. A ten konec? Myslím, že něco takového nečekal nikdo z nás.

Hodnocení: 10/10


Původní datum vydání: 25.9.2018


0 komentářů