Exploding box #2


V druhé části návodu na Exploding box se zaměříme na různé tipy, jak krabičku vyzdobit. Zejména tedy na papíry, samolepky, razítka a další. V minulé části jsme skončili tím, že jsme si vyrobili základ. Ten samotný ale nestačí. Je čas kreativního zdobení, které boxu vdechne život!

Asi nejdůležitější jsou barevné papíry. Posloužit vám mohou jak jednobarevné, tak vzorované, podobné těm na obrázku. Stejně jako v minulém článku, nedoporučuji obyčejné tenké papíry, které mají v každém papírnictví. Při lepení se krabatí a prosvítají. Nemuselo by to dopadnout dobře.

Nejideálnější by byly papíry používané na scrapbooking, ale ty neseženete ve všech obchodech. Na obrázku můžete vidět sadu 25 papírů o gramáži 245g/m2. Čas od času je mívají v Lidlu a nejsou drahé. Porozhlédnout se můžete například i v Kiku, kde mají spoustu tvořítek. Ne všechny jsou úplně kvalitní, ale tyto papíry za 55Kč jsem používala a nebyly s nimi žádné problémy.


Samolepky jsou další nedílnou součástí exploding boxu. Stačí sem tam nějaká a hned to vypadá jinak. Tady asi není úplně co bych poradila. Snad jen to nepřeplácat a samolepky volit s ohledem na fotky a celkový design.
Stejně dobře vám mohou posloužit razítka - jak klasická dřevěná, tak gelová. Ty mají výhodu, že jsou průhledná. 


Různé ozdobné děrovačky, nůžky, stuhy a korálky vám mohou také pomoci. Je to jen na vás, jak moc si s boxem vyhrajete.


Když máme hotový vnitřek, stačí už jen všechny tři části uprostřed slepit a je hotovo. Víčko můžete doplnit ještě nějakou decentní ozdobou.


Nikdo vám nemůže říci, jak přesně má takový exploding box vypadat. Je to jen na vás. Můžete ho naplnit různými skládačkami, kapsami atd..
Doufám, že vám tyto tipy pomohly, že se třeba do něčeho podobného pustíte třeba také 

Původní datum vydání: 17.4.2019

0 komentářů