Dospělost je mýtus


Autor: Sarah Andersenová
Ilustrátor: Sarah Andersenová
Počet stran: 112
Rok vydání: 2016

Připadáš si výjimečný? Máš ostré lokty a neohroženě buduješ svou kariéru? Je pro tebe dospělost vzrušující výzvou, na niž se cítíš plně připravený?
Uff. Tak to si dej odchod.

Tahle knížka je určená pro nás ostatní. Pro nás, kteří promrháváme celé víkendy brouzdáním po internetu, kteří prožíváme nesnesitelnou agónii, když se s někým držíme za ruku, kteří celý den sníme o tom, jak konečně přijdeme domů a převlékneme se do pyžama, a hlavně si neustále lámeme hlavu nad tím, kdy přesně že má vlastně dospělost přijít. Tyto komiksy vtipně ilustrují plejádu každodenních trapných a hrůzostrašných situací, které v moderní době prožívá většina mladých lidí.


Můj dojem: Hledáte odpočinkovou knížku? Hledáte knížku plnou smíchu? V tom případě by Vám Dospělost je mýtus neměla proklouznout mezi prsty.

Dospělost je mýtus je knížka, která podle mě pobaví všechny věkové kategorie. Je úplně jedno, kolik Vám je. Sarah se na obyčejné a každodenní situace a problémy dívá s nadhledem a dokáže je jednoduše, ale skvěle nakreslit. Není potřeba slov, aby z obrázku vyzařovala určitá nálada. V knížce naleznete od každého tématu něco - od knihomolů, přes randění a dnešní sociální sítě, až po introverty. A to není vše. Dospělost je mýtus je plná momentů, kde se z obyčejného stává neobyčejné.

V krátkosti řečeno, Dospělost je mýtus je knížka, kterou máte sice přečtenou za pár minut, jelikož hltáte slovo po slově, obrázek po obrázku, ale kdykoli se k ní vrátíte, smějete se stejně, jako když jste ji četli poprvé. A pokud i já říkám, že jsem se u toho smála nahlas, pak se u této knížky musí smát každý . Je to roztomilé, je to milé, ale hlavně je to čtivé.

Hodnocení: 10/10


Původní datum vydání: 12.7.2017


0 komentářů