Chopok



Chopok se svými 2024 m.n.m. je druhý nejvyšší vrchol Nízkých Tater. Na vrchol vede několik turistických stezek, ale pokud zrovna neholdujete turistice, ale i přesto byste rádi spatřili výhled z této hory, nezoufejte, na vrchol vede i lanovka.


S rodinou jsme se vydali na Chopok pěšky. Jak se u nás říká, nebyla by to dovolená, kdyby se aspoň jednou nelezlo někam nahoru. Vycházeli jsme z Jasné, ale ještě dříve, než jsem vyrazili na samotný Chopok, jsme se zašli podívat na blízké Vrbické pleso. Jeho návštěvu Vám rozhodně doporučuji. Hladina byla krásně čistá a klidná, takže se v ní dobře zrcadlily nedaleké hory.


Je dost možné, že dnes už tam vypadá turistické značkování jinak, ale v době naší návštěvy jsme měli dost problém vůbec najít začátek modré trasy. Je dost možné, že stromy se značkami byly vykácené kvůli probíhající výstavbě, ale nedalo se tak vůbec orientovat. Nakonec jsme hledání modré vzdali a vydali se nahoru po žluté. Tato trasa není zprvu nijak náročná, jde se kolem potůčku mírným stoupáním a kolem vody není vedro. Někde jsou chodníčky vymlety od vody, ale většinou se jde po upravených pěšinách, kolem kterých rostou trsy borůvek.


Výhled ze samotného vrcholu určitě stojí za to a ať už se vydáte na Chopok jakkoli - lanovkou, či pěšky - určitě toho nebude litovat.


Původní datum vydání: 14.9.2018

0 komentářů