Šťastně až navěky


Autor: Kiera Cassová
Ilustrátor: Neznámý
Počet stran: 361
Rok vydání: 2016

Kniha povídek ze světa Selekce. Než se America přihlásila do Selekce, jiná žena musela projít touto soutěží, aby se stala královnou. Aspen nikdy nevěřil, že se vymaní z chudoby, která provázela všechny příslušníky jeho kasty. Avšak poté, co se stane strážcem, dokáže, že kasty nemusí určovat lidskou budoucnost. Marlee Tamesová se přihlásila do Selekce a prince Maxona zbožňovala, ale nikdy by si nepřipustila, že se může zamilovat i do někoho jiného. Princ si nikdy nemohl vybrat, co bude dělat - o všem rozhodoval jeho otec, ale nyní nastal okamžik, kdy vše musí vzít pevně do svých rukou. Bonusové scény, epilog, mapy a ilustrace navíc!

Můj dojem: Kiera Cass má skvělý styl psaní, o tom není pochyb. Stránky Vám lítají pod rukama, ani se nestačíte divit. Ani Šťastně až navěky není výjimkou. Je to čtivá kniha s nádhernou obálkou a ilustracemi.

Pokud Vám vadila Američčina nerozhodnost, královnu Amberly si zamilujete. Jako je Amberly protiklad k Americe, tak je Clarkson opak Maxona. Amberly je klidná, zamilovaná, zatímco Clarkson hledá někoho, kdo mu v jeho funkci nebude ,,překážet". Celou povídku bylo zajímavé, jak vůbec jejich vztah začal, jaké následky mělo na Clarksonovi chování jeho rodičů, ale určité ,,zvraty" se mi zdály velmi podobné s původní trilogií.

Zajímalo Vás, co předcházelo Selekci? Pak Vás Maxonova povídka nezklame. Někomu by se mohlo zdát, že jde pouze o převyprávění Selekce, ale pokud máte rádi Maxona, povídku ,,Princ" si zamilujete. Jen mě trochu mrzí, že se z Maxonova pohledu nepřevyprávělo více scén s Americou.
A pokud by jste se Maxona ještě ,,nenabažili", čeká na Vás ještě bonusová scéna ,, Druhé výročí".

Mě osobně se ale nejvíce líbila povídka ,,Miláček" o naší milé Marlee. Krásně se zde proplétá minulost s přítomností a myslím si, že informativně byla nejpřínosnější.

Naprosto zbytečná se mi zdála Aspenova povídka. Skoro veškeré zvraty jste čekali díky tomu, že již byly zmíněny v původní trilogii. Jediné, co mi povídka ,,Strážce" dala, bylo pár bonusových dialogů.

Těšit se můžete i na Lucy, Celestu a ostatní členky Elity.

Hodnocení: 8/10


Původní datum vydání: 17.10.2016


0 komentářů