Linz


Ahoj. Omlouvám se, že článek vychází až k večeru, ale nebyl čas. Navíc je docela dlouhý. Právě kvůli rozsahu jsem udělala ikonku, kterou vidíte dole. Je to z důvodu, aby článek na hlavní stránce nezabíral hodně místa. Ale teď už k samotnému článku. Přeji příjemné čtení.


Městem Linz, česky Linec, protéká řeka Dunaj. Na fotce jsou vyfocené pouze dvě lodě, ale je jich tam mnohem víc. Linec nabízí krásné pohledy na hory. Linec je také třetím největším městem Rakouska.


Ze zámku se Vám naskytne výhled na poutní kostel. Ten se stal symbolem města. Když projdete zámkem, dostanete se k mapě Lince. Celá je z kovu. Vedle mapy se nachází výhled na město i s letáčkem s panorama.


Zmiňovaná mapa


Na své si přijdou i milovníci architektury. Historická část města je nedotčena časem a domy jsou zachované. V celém Linci je několik kostelů a muzeí, do kterých můžete zavítat.


Největší kostel v Linci je ,,Nová katedrála''. Opravdu je celkem nová, protože byla dokončena v roce 1924. Jde o druhý největší kostel v Rakousku. Vevnitř se svítí pouze svíčkami a ve dne je katedrála osvícena pouze slunečním jasem.


Na hlavním náměstí Lince se nachází stará radnice, infocentrum a několik obchodů. V infocentru si můžete vzít českou mapu Linze. Ve většině případů se v obchodech domluvíte i anglicky.
Za zmínku rozhodně stojí Muzeum budoucnosti. Opět se zde domluvíte i anglicky. Vyzkoušet si můžete například virtuální realitu, vytisknout si něco na 3D tiskárně nebo nahlédnout do svého těla pomocí dnešních technologií.

Původní datum vydání: 17.6.2016

0 komentářů